Geld besparen door goedkoper te shoppen

Levensmiddelen, schoonmaakmiddelen, kleding… Het zijn posten waarop je geld op kunt besparen. Tweedehands kleding kun je vaak voor een leuk prijsje kopen. Ook op tweedehands meubels kun je veel geld besparen. Een nieuw bankstel kost al snel een maandsalaris terwijl je een tweedehands bankstel voor een zacht prijsje koopt. Boodschappen zijn voor iedereen een forse kostenpost. Shop zo goedkoop mogelijk. Goedkopere producten liggen onderin de schappen of op de hoogste planken. Dit komt omdat supermarkten producten waar ze veel winst op maken meestal op ooghoogte plaatsen.

Goedkopere schoonmaakmiddelen

Als je een pot groene zeep en een fles schoonmaakazijn koopt, kun je daar vrijwel alles in huis mooi schoon mee krijgen. Van al die andere schoonmaakmiddelen heb je eigenlijk niet veel nodig. Groene zeep is goedkoop en het is een natuurlijk product. Je kunt er een sopje mee maken en je hele huis mee opfrissen. Het is bijvoorbeeld erg goed om keukens, deuren en tafels mee te ontvetten. Schoonmaakazijn is geschikt om te ontkalken.

Tips om geld te besparen op abonnementen

Je kunt snel geld besparen door kritisch te kijken naar abonnementen. Abonnementen op tijdschriften, kranten, loterijen, internet en bellen, tv, enzovoorts. Kijk voor Internet en telefoon abonnementen voor een goedkoop alles in 1 pakket. Vraag je af welke abonnementen die je hebt lopen, overbodig zijn. Loterijen kosten bijvoorbeeld al snel 10,- per maand en de kans dat je een grote prijs wint, is klein. Kranten of tijdschriften die je niet leest kun je opzeggen. Dit kan honderden euro’s per jaar schelen. Abonnementen op internet, tv en telefoon kun je niet missen. Vergelijk betaalbare alles in 1 pakketten en kies de goedkoopste.

Besparen op je zorgverzekering

Een keer per jaar kun je overstappen naar een andere zorgverzekering. Die kans moet je niet laten liggen. Dit kan per persoon ruim een tientje per maand schelen. Overstappen is makkelijk. Je schrijft je in bij de nieuwe zorgverzekeraar via het internet en de nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude op. Een nieuwe zorgverzekeraar mag niemand weigeren dus je hoeft niet bang te zijn dat je wordt geweigerd. Vergelijk ook andere verzekeringen, zoals autoverzekeringen, en kies een goedkopere.

Besparen op energie

Breng je energierekening omlaag door te bezuinigen op gebruik van gas en elektra. Zodra je daarmee begint, kun je niet alleen geld besparen op toekomstige rekeningen, maar ook geld uitsparen. Je krijgt aan het eind van het jaar geld zelfs terug als je minder energie gebruikt hebt dan je vooruit betaald hebt. Zet apparaten die je niet gebruikt uit. Laat o.a. radio of tv niet onnodig spelen en zet lampen uit in lege kamers, gangen en hallen. Probeer minder wassen te draaien en minder gebruik te maken van andere elektrische apparaten. Zet de kachel een graadje lager en trek op koude dagen warmere kleren aan in huis.

Post navigation