Affiliate producten kiezen en hoe te promoten?

Het vinden van producten gaat het makkelijkst via affiliate netwerken. Er zijn veel Nederlandse netwerken te vinden maar ik zal bij dit bericht PayPro als voorbeeld nemen. In feite hoef je jezelf alleen maar te registreren en de stappen te volgen op de website.

Als jouw account goed is ingesteld kun je aan de slag gaan om producten te vinden om te promoten. Klik op affiliate campagnes en je zult dit scherm zien:

affiliate campagnes

Hier kun je dus zoeken op producten die bij jouw doelgroep passen. Je kan filteren op verschillende categorieën of de zoekfunctie gebruiken om de juiste producten te vinden.

Belangrijk is het om te letten op de affiliate commissie en de PayPro score. De affiliate commissie is het geld wat jij krijgt van elke verkoop, en de PayPro score geeft aan hoe goed het product is voor een affiliate om te promoten.

Dan is er nog het gedeelte wat jouw affiliatielink heet. Deze link gebruik je om bezoekers naar de betaalpagina van het product te sturen en er geld mee te verdienen. Er zit een uniek stukje code in deze link waardoor PayPro weet dat de bezoeker van jouw link afkomstig is. Mocht deze bezoeker het product kopen dan ontvang jij de affiliate commissie.

Tenslotte kun je op het vergrootglas klikken om extra informatie te krijgen over het product in kwestie. Vaak heeft de verkoper nog een aparte link voor affiliates, waar je promotie materiaal kan vinden zoals banners en voorgeschreven e-mails. De verkoper wilt uiteraard dat jij slaagt als affiliate van zijn / haar product, dus veel verkopers zullen zo’n pagina hebben.

Verschillende Manieren Om Affiliate Producten Te Promoten

Er zijn verschillende manieren om affiliate producten te promoten. Uiteraard wil je natuurlijk weten welke manier van promoten het beste is zodat je zoveel mogelijk geld kan verdienen als affiliate.

Simpelweg met links gaan strooien heeft weinig zin en zal weinig mensen verleiden om het product te kopen. Je moet ze dus een reden geven om het wél te willen kopen, en dan nog moeten deze mensen jou vertrouwen op je woord.

Berichten Schrijven Op Je Website

Stel dat je het “Paleo in 15 minuten” product promoot in de afbeelding hier boven. Je zou dan een bericht kunnen schrijven over de voordelen van het Paleo dieet. Door aan de bezoeaffiliate productenker duidelijk te maken dat deze gerechten erg gezond zijn is de bezoeker eerder geneigd om het product “Paleo in 15 minuten” te kopen. Een gerelateerd bericht schrijven is dus een goede manier om jouw bezoekers op te warmen voor een verkoop.

Sluit het bericht af met een stukje promotie over het product en waarom het een goed product is. Zet vervolgens de affiliate link neer, en als je het goed doet zullen er bezoekers zijn die via jouw link overgaan tot verkoop.

Een Review Schrijven affiliate product

Een review schrijven is ook een goede manier om het affiliate product te promoten. Vaak kun je bij de verkoper duidelijk maken dat je een affiliate van zijn / haar product bent, en dat je het product graag wilt testen zodat je een goede review kan schrijven over het product. Veel verkopers zullen jou een gratis versie geven van hun product waardoor jij doelgericht op zoek kan gaan naar de pluspunten van dit product.

Schrijf een review alleen als je echt wat van het product af weet want anders kun je ongeloofwaardig over komen op jouw publiek. Geef in je review duidelijk aan wat de voordelen zijn van het product, maar geef ook aan wat de minpunten zijn van het product. Het gaat erom dat jij aan jouw publiek een eerlijk beeld schetst van het product. Deze manier van snel geld verdienen is zeer goed en werkt effectief voor elke gebruiker.

E-mail Marketing

E-mail Marketing is de beste optie voor Affiliate Marketing. Het voordeel zit in het feit dat je de leden van jouw nieuwsbrief meerdere mailtjes kan sturen over een bepaald onderwerp. Door ze eerst een paar keer waardevolle informatie te geven in jouw mailtjes, zullen ze meer open staan om een product te kopen. Stuur ze bijvoorbeeld eerst drie mailtjes (verspreid over een week) waar je ze waardevolle informatie geeft over het Paleo dieet. Puur alleen waardevolle informatie.

Vervolgens is jouw vierde mailtje een verkoop mailtje waar je uitlegt hoe goed het “Paleo in 15 minuten” kookboek wel niet is en waarom ze het zouden moeten aanschaffen. Dit zou tot hogere conversie moeten leiden dan elke andere manier van Affiliate Marketing.

Ik hoop dat dit bericht jou een beetje een duidelijk beeld heeft gegeven over hoe je een affiliate product moet kiezen en hoe je deze vervolgens het beste kan promoten. Probeer ook altijd contact te leggen met de verkoper want deze kan nog wel eens goede tips voor je hebben zodat jouw conversie nog hoger ligt.

Vergeet niet om dit bericht te delen op Social Media als je wat aan mijn bericht hebt gehad! Mochten er nog vragen zijn dan kun je altijd reageren op dit bericht!

Post navigation

Geef een reactie