Bakeliet Schakelaar in je woning

Bakeliet is een bepaalde vorm van kunststof waarmee het mogelijk is om allerlei verschillende producten te maken. Bekende producten van bakeliet zijn een bakeliet schakelaar en stopcontacten van ditzelfde materiaal. Bakeliet werd aan het begin van de vorige eeuw uitgevonden en tegenwoordig wordt dit materiaal veelvuldig gebruikt in allerlei verschillende producten.

Bakeliet

De reden dat stopcontacten vaak worden gemaakt van bakeliet is, omdat dit materiaal van hoge kwaliteit is. Er was echter een lange periode dat het gebruik van bakeliet niet meer zo zelfsprekend was. Tegenwoordig zien we echter steeds vaker dat er weer voor wordt gekozen om gebruik te maken van bakeliet. Bakeliet heeft een retro-uitstraling en we zien dan ook vaak dat huizen in deze zelfde stijl kiezen voor stopcontacten van dit materiaal. Heeft u geen huis geen retro uitstraling? Dan betekent dit natuurlijk niet dat u niet kunt kiezen voor stopcontacten van dit materiaal.

Gebruik geen elektrische schroevendraaier

Indien u aan de slag gaat met stopcontacten van bakeliet moeten wij u nog eerst even wat vertellen. Het is namelijk van groot belang dat u geen gebruik maakt van een elektrische schroevendraaier. Dit kan mogelijk gevaar met zich meebrengen en daarom is het enorm belangrijk om alles met de hand in de muur te schroeven. Monteer allereerst de beugel, plaats vervolgens de juiste pluggen erop en sluit tenslotte af door gebruik te maken van een handmatige schroevendraaier om alles vast te schroeven. Enige voorzichtigheid is gewenst.

Besteedt het uit als u niet weet waar u aan begint

Bent u niet helemaal zeker van uw zaak? Dan raden wij u aan de montage van een bakeliet schakelaar of andere onderdelen van dit materiaal uit te besteden aan een professional. Zij beschikken over de benodigde materialen en weten daarnaast hoe ze dit materiaal het best kunnen monteren. Dit kost u misschien wat meer geld dan wanneer u hier zelf mee aan de slag gaat, maar in ieder geval bent u er dan van verzekerd dat alles op de juiste manier wordt gedaan. Soms kan je beter wat meer geld kwijt zijn dan dat je het risico loopt op fouten.

Post navigation