Douglas hout kopen Tuinhout compleet

Wat is het verschil tussen douglas hout en tuindeuren?

Tuindeuren plus stapelblokken, wordt al vele jaren gebruikt in de meubelbranche en is tot op de dag van vandaag nog even populair als vroeger. Hiertegenover staat Douglas hout, Douglas hout is pas sinds een aantal jaren in Nederland in opkomst en wordt vooral gebruikt voor het maken van tuinhuisjes en/of tuinmeubels en natuurlijk ook in de meubelbranche. Aan de hand van dit blogartikel zullen we je meer inzicht verschaffen in de verschillen tussen steigerhout en Douglas hout. Hierbij kun je ook gebruiken maken en direct je tuindeuren kopen bij dejonghandelsonderneming.nl

Wat zijn douglas hout en stapelblokken?

Wist je dat douglas hout eigenlijk helemaal geen houtsoort is, maar een benaming? douglas hout is namelijk vurenhout en dit is hout dat afkomstig is van een fijnspar. Veel mensen zullen de fijnspar wel kunnen herkennen, omdat deze boom namelijk ook weleens als kerstboom gebruikt wordt. De naam van steigerhout is ontstaan, omdat dit hout vaak wordt gebruikt in de bouw als steigers. Steigerhout heeft namelijk lange vezels en daarom is deze houtsoort zeer flexibel en ideaal om te gebruiken wanneer er veel mensen over deze planken heenlopen. Je kan hierbij ook gebruik maken van sterke stapelblokken van betondingen.nl.

Steigerhout is van nature zeer sterk en ook nog eens duurzaam. Hierdoor is steigerhout zeer geschikt om te gebruiken voor het maken van tuinmeubels en interieur.

Wat is Douglas hout?

Douglas hout is hout dat afkomstig is van de Douglas. Deze houtsoort vind je terug in Noordwest-Europa en dus ook in Nederland. Douglas hout is bijzonder duurzaam en kan tot wel 20 jaar meegaan. Hierdoor heeft Douglas hout de afgelopen jaren in Nederland veel aan populariteit gewonnen en wordt het steeds vaker gebruikt om bijvoorbeeld tuinmeubels te maken

Steigerplanken kopen en Douglas hout kopen kan op vele verschillende plekken in Nederland. Vrijwel iedere serieuze houthandelaar heeft steigerhout in haar assortiment en zij kunnen je zeker weten van een passend advies voorzien.

Post navigation