Verdien geld met E-mail Marketing (Eenvoudig)

In de internetmarketing wereld heb je een tal van mogelijkheden om online geld te verdienen. Een van die snelle en eenvoudige manieren is E-mail marketing. Dit wil zeggen dat je geld kan verdienen met simpele e-mails. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk en wat heb je allemaal precies ervoor nodig?

(E-mail autoresponder) voor het opstellen en versturen. Dit is een programma om e-mails op te stellen waardoor je gemakkelijk mails kunt versturen naar je lezers. Een van de bekendere programma’s zijn Enorm Mail en Get Response.

Hoe verzamel je e-mails?

Dit is een van de belangrijkste stappen om inderdaad ook geld te kunnen verdienen met e-mails. Je zorgt ervoor dat je relevante en doelgerichte verkeer (bezoekers) ontvangt.

Waar stuur je die doelgerichte bezoekers naar toe? 

Naar een optin pagina oftewel Squeeze page. Dit is een pagina waarin de bezoeker zich kan inschrijven met zijn of haar naam en heel belangrijk het (e-mailadres).

Hierboven een hele handige video waarin praktische tips worden gegeven door E-mail marketing specialisten van Google.

Hoe krijg je doelgerichte bezoekers en aanmeldingen op je optin pagina oftewel landingspagina? Hiervoor heb je meerdere traffic sources, met andere woorden verkeersbronnen. Je hebt de organische en betaalde bronnen. Organische = SEO (zoekmachine optimalisatie), en SEA (Search engine advertising).

Het grote verschil tussen de twee is dat je bij SEO, organisch dus gratis verkeer ontvangt op jouw optin pagina vanuit Google op relevante zoekwoorden. Bij SEA betaal je juist per klik voor een bepaald zoekwoord.

Hiernaast moet je ook denken aan Social Traffic vanuit social media, zoals Facebook, Instagram en Twitter. Je moet je zelf vooral de vraag stellen: ‘Op welke kanaal is mijn publiek het meest geïnteresseerd naar?’.

Post navigation

Geef een reactie