Linkbuilding Tips SEO Bureau consultancy

Vind in dit artikel handige linkbuilding tips om hoger in Google te komen. Nog niet zo lang geleden bestond SEO (zoekmachine optimalisatie) vooral uit linkbuilding. Mensen konden hun website heel makkelijk hoog in Google krijgen door genoeg backlinks te bouwen. Die tijd is voor een gedeelte voorbij, want backlinks hebben niet meer de prominente rol in het ranken van een website. Google hecht nu gelukkig meer waarde aan unieke en kwalitatieve inhoud op je website. Toch blijft linkbuilding een belangrijk begrip in de SEO wereld aangezien het toch nog aardig wat invloed heeft op de positie in de SERPS (Google zoekresultaten). Marketing helpt lokale ondernemers en grote webshops aan meer omzet vanuit het internet.

Wat Is Linkbuilding En Waarom Vindt Google Backlinks Belangrijk?
Linkbuilding is het bouwen van backlinks. Backlinks zijn website linkjes op een andere website die terug linken naar jouw website. Als ik bijvoorbeeld in dit bericht zou linken naar Youtube, dan heeft Youtube een backlink van Snelgeldverdienenwerkt erbij.

Google hecht waarde aan backlinks, omdat het Google extra inzicht kan geven over een website. Als een website als nu.nl bijvoorbeeld naar mijn website zou linken dan zegt dat iets over Snelgeldverdienenwerkt. Nu.nl is namelijk een gerespecteerde en grote nieuws website en de boodschap die zo’n backlink geeft is dat Snelgeldverdienenwerkt een kwalitatieve website is met goede content. Als mijn website niet goed zou zijn dan zouden ze namelijk nooit naar mijn website linken.

Ja, ik heb nu als voorbeeld expres naar nu.nl gelinkt. Dit betekent dus dat zij binnenkort een link van Snelgeldverdienenwerkt zien op hun linkprofiel. Misschien vinden ze dit wel een interessant stukje en krijg ik een link terug!

Backlinks kunnen Google dus vertellen of mijn website kwalitatief is. Dit heeft echter te maken met wat voor een website naar Snelgeldverdienenwerkt linkt en hoeveel autoriteit deze website heeft. Over dit onderwerp zal ik in een ander bericht meer informatie geven, want dat is weer een heel onderwerp op zich.

Welke Linkbuilding Manieren Zijn Er?
Nu je weet wat linkbuilding is, zal ik vertellen op welke verschillende manieren je backlinks kan bouwen voor jouw website. Deze methodes worden al jaren toegepast en blijven nog steeds de voornaamste manieren om backlinks te bouwen,

Blog Reacties Plaatsen

Er zijn veel websites te vinden waar je kan reageren op een bericht. Vaak heeft het reactie formulier ook een veld waar je een website in kunt vullen. Als jij hier jouw websiteadres invult en een reactie plaatst heb je een backlink gemaakt. Dit is een veel gebruikte vorm van backlinks bouwen aangezien het heel eenvoudig te doen is.

Probeer jouw reacties wel relevant aan het desbetreffende bericht te houden en voeg waarde toe met jouw reactie. Website eigenaren hebben het niet zo op spammers of mensen die waardeloze reacties proberen te plaatsen.
linkbuilding tips

Actief Zijn Op Verschillende Fora
Je kan jezelf ook registreren op een forum wat betrekking heeft op jouw onderwerp. Vaak kun je bij de profielinstellingen van een forum een signature (stukje tekst onder elke reactie die je plaatst) instellen. Als je in deze signature jouw websiteadres neerzet bouw je dus automatisch met elke reactie een backlink voor jouw website.

Probeer wél waarde toe te voegen op deze fora zodat de andere leden ook nog eens eerder geneigd zijn om op jouw link te klikken. Hierdoor krijg je dus én meer verkeer naar jouw website en je bouwt backlinks! Twee vliegen in één klap dus.

Gast Bloggen
Gast bloggen is het schrijven van een bericht voor een andere blog in jouw niche. Ik zou bijvoorbeeld een andere website die over online geld verdienen gaat kunnen benaderen en vragen of ik een bericht voor hun zou mogen schrijven. Vervolgens mag ik bijvoorbeeld twee keer in dat bericht linken naar mijn website. Ik kan dan bijvoorbeeld één keer naar mijn website zelf linken en de andere link kan bijvoorbeeld een bericht zijn wat ik op Snelgeldverdienenwerkt heb geschreven.

Gast bloggen is ook een leuke manier om andere website eigenaren te leren kennen en misschien willen ze ook wel een keer een gast bericht op jouw website plaatsen. Je kan met elkaar hier duidelijke afspraken over maken.

Wat Zijn Nofollow En Dofollow Backlinks?
Nofollow en Dofollow zijn heel bekende termen met betrekking tot linkbuilding tips. Nofollow en Dofollow kun je zien als bepaalde eigenschappen van een backlink. Nofollow betekent dat Google de backlink wél ziet maar niet volgt naar jouw website. Dofollow betekent dan uiteraard dat Google de backlink wel volgt naar jou website.

Wat betreft linkbuilding zijn Dofollow backlinks degene die je wilt bouwen. Dofollow backlinks zorgen namelijk voor “link juice” naar jouw website. Een website heeft bepaalde waardes en daar kun je van mee profiteren. Als jij van een hele goede website een Dofollow link krijgt dan betekent het dat jouw eigen website waardes ook omhoog gaan. Dit zorgt ervoor dat Google jouw website als meer belangrijk gaat ervaren.

Nofollow backlinks geven geen link juice door naar jouw website en zijn daarom minder belangrijk. Nog steeds hebben deze backlinks waarde want het kan nog steeds leiden tot extra bezoekers! Sluit Nofollow backlinks dus nooit helemaal uit met linkbuilding.

Hoe Weet Ik Of Een Website Nofollow Of Dofollow Hanteert Qua Backlinks?
Je wilt natuurlijk weten of de websites en fora waar jij backlinks wilt bouwen Dofollow zijn of niet. Dit is simpel te controleren met een plugin voor Firefox en Google Chrome. Deze plugin heet Linkparser en deze kun je gratis installeren als toevoeging van je web browser. Als je aan linkbuilding doet is deze plugin eigenlijk een vereiste.

Dit bericht van een andere website heeft overigens nog een paar andere goede plugins die aan te raden zijn. Deze zijn voor Google Chrome, maar voor Firefox zijn er ook veel plugins verkrijgbaar. Ik ben zelf een fan van Linkparser en de Mozbar plugin.

De Gevaren Van Linkbuilding En Mijn Mening Hierover
Het gevaar van linkbuilding zit hem in het feit dat Google linkbuilding afkeurt. Google vind dat het linkprofiel van jouw website alleen maar uit natuurlijke links moet bestaan (andere websites die uit zichzelf naar jou toe linken). De laatste tijd worden er ook steeds meer websites die aan linkbuilding doen gestraft door Google en lager in de zoekresultaten gezet.

Linkbuilding levert op dit moment zeker nog resultaten op, maar het zelf bouwen van backlinks wordt steeds riskanter. Hoe minder natuurlijk jouw linkprofiel eruit ziet hoe eerder jij gestraft zal worden door Google.

Wil je toch backlinks bouwen? Dan raad ik je aan om het bij een paar backlinks te houden. Sowieso heeft één backlink van een grote autoritaire website meer impact op jouw website dan duizend backlinks van slechte websites. Het gaat om de kwaliteit en dus niet om de kwantiteit.

Zelf hanteer ik de filosofie dat als mijn website content maar goed genoeg is de backlinks vanzelf zullen komen. Vergeet niet dat linkbuilding ook niet alles is om veel bezoekers op jouw website te krijgen. Het beste is een website met goede inhoud en natuurlijke backlinks. Dit geeft Google het teken dat mensen de website als waardevol ervaren.

Koop trouwens nooit backlinks! Doe je dit wel dan vraag je gewoon om gestraft te worden door Google.

Ik hoop dat je nu een duidelijk beeld hebt over linkbuilding. Als het goed is weet je nu hoe jij zelf backlinks kan bouwen naar je website maar weet je ook dat je gestraft kan worden door Google. Doe linkbuilding dus op eigen risico. Vergeet niet, less is more. Graag zou ik je willen vragen om dit bericht te delen op Social Media! Ik hoop dat je wat hebt gedaan aan deze linkbuilding tips.

Linkbuilding uitbesteden bij stractive.nl

Post navigation

Geef een reactie