Purchase to pay, wat houdt het in en hoe verbeter je het?

Purchase to pay is kortgezegd het volledige proces tussen een aankoopaanvraag en de betaling van de factuur. Wat klinkt als een heel gemakkelijk proces, kan in veel bedrijven toch enorm veel tijd kosten. Hoe meer mensen betrokken zijn in dit proces, hoe langer het kan duren en hoe omslachtiger de afhandeling wordt. De lengte van proces staat ook direct in verhouding met de kosten ervan. Hoe langer dit proces, hoe duurder het ook wordt! Het is dus verstandig om dit proces zo efficiënt mogelijk in te richten. 

Het purchase to pay proces efficiënter maken 

Je kunt het purchase to pay proces op verschillende manieren efficiënter maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meer taken uit hetzelfde proces door dezelfde medewerker te laten uitvoeren. Dit scheelt alweer een stuk communicatie tussen de verschillende afdelingen. Een andere manier om het purchase to pay proces efficiënter te maken is het automatiseren ervan. Door het proces te automatiseren wordt er enorm veel tijd gewonnen en worden de toch veelal menselijke fouten uit het proces verwijderd. 

Hoe kan ik automatiseren? 

Het automatiseren van het purchase to pay proces zit al jaren in de lift. Steeds meer bedrijven gaan inzien dat een automatisering van het purchase to pay proces ze enorm veel geld kan besparen en zelfs opleveren. Naast de directe kostenbesparing geeft de automatiseren je ook enorm veel inzichten in data. Deze data kun je vervolgens weer gebruiken om je inkoopproces efficiënter in te richten. Een geautomatiseerd purchase to pay proces kun je afnemen bij verschillende partijen die je dan de benodigde software aanleveren. Een voorbeeld van een bedrijf dat deze software aanlevert is Icreative. Bedrijven zoals deze zullen je helpen met de implementatie, maar ook met de uitvoering van de automatisering van het purchase to pay proces. Doordat de softwareleveranciers al lang in de business actief zijn zullen ze je als zijnde kennispartner kunnen ondersteunen in de optimalisatie van de automatisering. 

Post navigation