Is investeren in Ripple een goed idee? 

In vergelijking met Bitcoin is Ripple, misschien lang niet zo populair voor iedereen, maar toch is Ripple de nummer drie op het gebied van cryptocurrencie. Dit is op basis van de totale waarde van de aandelen volgens de crypto koers vastgesteld. Dus er is een grote interesse in Ripple kopen, zeker ook omdat veel banksystemen de Ripple munten accepteren. Dus doe je er eigenlijk goed aan om in deze tijd te investeren in Ripple, of is de trend voorbij en loop je achter de feiten aan? In dit artikel lees je wat ripple cryptocurrencie, hoe het werk en of het een goede investering is.  

Wat is Ripple cryptocurrencie 

Je hebt vast en zeker van Bitcoins gehoord, maar wat is Ripple cryptocurrencie dan? In het kort is Ripple voornamelijk op zoek naar oplossingen om het betalingsverkeer tussen banken te regelen. Om die oplossingen te realiseren heeft Ripple drie formats ontwikkeld: 

  • XRapid 
  • XVia 
  • XCurrent 

Bij deze projecten hoort ook een munt, die kan vervolgens op de blockchain van Ripple worden gebruikt om het proces tussen banken te versnellen. Die munt heet XRP (Ripple).  

Een bank kan zich aansluiten bij 1 van de formats. Hier een voorbeeld hoe het proces in werking gaat: jij verstuurt een internationale betaling naar een vriend in het buitenland, jouw bank koopt Ripple en verstuurt deze munt naar de ontvangende bank, deze bank verkoopt vervolgens weer de Ripple munt, Deze opbrengst wordt vervolgens op het account van de ontvangende bank gestort. 

Normaal gesproken kan dit dagen in beslag nemen, omdat hier normaliter meer banken tussen zitten, nu wordt dit gehele betalingsverkeer vermeden en verminderd dit jouw transactiekosten. 

Is Ripple een goede investering?  

Ripple is een goede investering vanwege de enorme potentie dat het heeft om te groeien. De lage prijs maakt het een geweldige investeringsmogelijkheid, Hoewel Ripple over het algemeen een goede investering is, moet elke belegger echter de voor- en nadelen voor zichzelf afwegen  

Met de huidige systemen voor transacties zoals Paypal die over het algemeen Amerikaanse dollars gebruiken als gemeenschappelijk betaalmiddel voor conversie, is het doel van de Ripple koers om op te treden als een bemiddelaar die vrijwel onmiddellijk geld kan overboeken.   

Post navigation