Snel geld verdienen in volatiele markten?!

Als je op zoek bent naar manieren om snel geld te verdienen, kan het investeren in aandelen die binnen volatiele markten een goede optie zijn. De mate van volatiliteit in een markt duidt in principe op de mate van beweeglijkheid van een markt. Hoe volatieler de markt, hoe beweeglijker de prijs van de aandelen in deze markt. Deze mate van volatiliteit is van invloed op de stijging, maar uiteraard ook op de daling van de prijs. Het investeren in aandelen in volatiele markten kan dus twee kanten op werken. Dit kan een manier van snel geld verdienen zijn, of een manier van snel geld verliezen!

Bekendste volatiele markt

Veruit de bekendste markt die bekend staat om haar volatiliteit is de markt van cryptocurrencies. De waarde van cryptocurrencies is zo beweeglijk dat veel investeerders hier zelfs hun handen niet aan durven te branden. Degenen die dat wel durven, kunnen hier echter in korte tijd enorm veel geld aan verdienen. De markt van cryptocurrencies heeft zich de afgelopen hard ontwikkeld en uitgebreid, zo kun je tegenwoordig al in meer dan duizend verschillende currencies investeren. Deze groei in de markt heeft echter niet voor een groei in stabiliteit gezorgd en dat is wat deze markt voor de short-term winsten zo interessant maakt. 

Voorbeeld volatiliteit

Een voorbeeld van de mate van volatiliteit van de cryptocurrencies is de ethereum koers. Op 1 januari kon je ethereum kopen voor €115,14, op 1 februari was dit gestegen naar €161,54 en op 1 maart was dit €198. Op 13 maart was de munt echter weer €98,88 waard. Wat hierin nog een opvallend punt is om te noemen is dat de munt op 15 februari nog voor €262,44 euro verkocht wordt. Je ziet in deze kwartaalanalyse duidelijk hoe hard de munt op en neer kan springen. Voor veel investeerders zit de kick hierin, als je in deze markt op de juiste dag duizend euro investeert kan je de dag erna zomaar tweeduizend euro hebben, of driehonderd euro. Deze beweeglijkheid in waarde komt zeker niet alleen voor in de waarde van Ethereum, je ziet deze enorme verschuivingen in de waarden van alle cryptocurrencies!

Post navigation